Razgovor s potpisom: “Učinak suvremene prehrane na sve tegobe današnjice”
Obilje suvremene gastro ponude industrijski procesuirane hrane asocira na trenutne gastro užitke s realno dugim i ponekad trajnim zdravstvenim tegobama, kronično upalnim i onkološkim bolestima.
Neke prehrambene skupine, kao osobe s celijakijom postali su svjesni tog lošeg učinka i svoje spoznaje edukativno svjedoče i prenose svima koji su zainteresirani za svoje zdravlje.
Obilježavajući međunarodni Dan svjesnosti o celijakiji, Splitsko-dalmatinsko društvo za celijakiju poziva sve članove i pratitelje na visoko vrijednu edukaciju u ponedjeljak, 15. 5. u 17 sati u veliku dvoranu GKMM gdje vas čekaju edukatori:
– Doris Ćosić, BSc biologije, kliničkog nutricionizma i dijetetike (školovanje u Italiji) i
– Aron Smešny iz Rijeke, stručni suradnik našeg Savjetovališta za crijevni biom.
Govorit će se i o novim mogućnostima dijagnostike i prevenciji tegoba današnjice, važnim saznanjima za osobe s celijakijom.
Kreator i moderator tribine Razgovor s potpisom, Rada Veštić.